Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Arabia Saudită, una dintre cele mai bogate țări din lume, este în criză

Arabia Saudită triplează taxa pe valoare adăugată (TVA) ca parte a măsurilor adoptate pentru a sprijini economia lovită de criza provocată de coronavirus.
shutterstock_1022534194

De asemenea, oficialii au anunțat că va fi suspendată acordarea alocaţiei ce acoperea costul de trai al angajaţilor de la stat. Cei 1,5 milioane de bugetari primeau, începând cu 2018, aproximativ 1.000 de riali (270 de dolari) pe lună, potrivit Digi24.

Deciziile au fost luate pentru că veniturile ţării dependente de vânzările de petrol s-au prăbuşit odată cu preţurile mondiale ale ţiţeiului după declanșarea pandemiei.

Taxa pe Valoarea Adăugată a fost introdusă în Arabia Saudită acum doi ani. Acum va creşte de la 5% la 15%, iar alocaţia de trai va fi suspendată odată cu 1 iunie.

Anunțul a venit după ce cheltuielile de stat au depășit veniturile, împingând țara într-un deficit bugetar de 9 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului. Asta în condițiile în care veniturile din petrol au scăzut cu aproape un sfert, reducând veniturile totale cu 22%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii