Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Industrie |
|

Arabia Saudită cumpără bombe GBU-39, în valoare de 290 milioane de dolari de la administrația Trump

Departamentul de Stat din cadrul Administrației Trump a aprobat vânzarea a 3.000 de bombe GBU-39, produse de Boeing, către Arabia Saudită.
shutterstock_1825078607

Contractul, în valoare de 290 milioane de dolari mai incude și achiziția de către Arabia Saudită a muniției și altor echipamente militare, transmite DSCA (Defence Security Cooperation Agency).

Potrivit The Hill, administraţia Trump a înaintat o licenţă care permite companiei Raytheon să vândă Arabiei Saudite, direct, 7.500 de bombe Paveway, într-un contract în valoare de 478 de milioane de dolari.

Mai mulţi legislatori din ambele partide americane s-au opus acestor vânzări de armament către Arabia Saudită din cauza preocupărilor privind posibila utilizare a acestora în războiul din Yemen. Preocupările legislatorilor SUA s-au amplificat după moartea jurnalistului Jamal Khashoggi, în 2018, în spatele căreia s-ar fi aflat chiar Prinţul Moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

Cu toate acestea, preşedintele Trump susţine că înarmarea Arabiei Saudite va ajuta la combaterea ameninţărilor venite din partea Iranului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii