FacebookTwitterLinkedIn

Aquila vrea să listeze pe piața reglementată a Bursei de Valori București printr-o ofertă publică inițială.

Oferta va consta, în cazul obținerii aprobărilor necesare, în vânzarea unui număr de maximum 66.666.800 acțiuni nou emise, în cadrul unei majorări de capital social de la 133.333.600 acțiuni emise până în prezent și până la maxim 200.000.400 acțiuni.

Vânzările Grupului, potrivit situațiilor financiare combinate ale Grupului, au atins în anul 2020 circa 1.8 miliarde de lei, înregistrând o creștere de 6% față de 2019, cu un profit net de 60 de milioane de lei. La nivelul primului semestru din 2021, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 901 milioane de lei și un profit net de 21 milioane de lei.

EBITDA Grupului a atins nivelul de 139 milioane de lei în 2020, reprezentând o creștere de 41% față de 2019.

În perioada 2018 – 2020, Grupul a realizat în medie investiții în valoare de 25,1 milioane de lei pe an, iar pentru anul 2021 are un buget de investiții estimat de 21 milioane de lei. Investițiile în achiziții din anul 2019 au fost utilizate pentru achiziția Agrirom. Scăderea nivelului investițiilor din anul 2020 a fost generată de efectele pandemiei COVID-19.

Aquila își propune să își consolideze poziția pe piața de distribuție, logistică și transport a bunurilor de larg consum, prin dezvoltare atât organică, precum și prin achiziții de companii deținătoare de branduri naționale sau companii cu cota de piață semnificativă în categorii complementare, atât în România cât și în țările vecine.

„Prin oferta publică inițială la Bursa de Valori București de majorare a capitalului social, pregătim următoarea etapă de dezvoltare a Aquila, ce presupune achiziții ale unor companii care dețin portofolii importante de branduri de bunuri de larg consum și ale unor jucători din domeniul distribuției. În plus, vizăm, prin majorarea de capital, obținerea de fonduri pentru digitalizarea proceselor noastre, pentru investiții în dezvoltarea brandurilor proprii și pentru capitalul de lucru. Toate aceste direcții de dezvoltare vor contribui la consolidarea poziției noastre de lider și vor genera surse de venit suplimentare, care vor aduce plus valoare companiei și acționarilor săi”, a declarat Vasile Constantin Catalin, CEO al Aquila.