FacebookTwitterLinkedIn
 Aquila a debutat pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București (BVB) sub simbolul bursier AQ. Listarea are loc după încheierea cu succes a unei Oferte Publice Inițiale (IPO) în valoare de 367 milioane lei (74 milioane euro), cea mai mare ofertă publică inițială derulată până în prezent de o companie antreprenorială pe piața de capital din România. Aquila este a 20-a companie listata anul acesta la Bursă, respectiv a treia pe Piața Reglementată.

„Trendul listarilor la Bursa inregistrat in acest an continua, chiar si la final de an. Astazi marcam listarea Aquila, o companie solida dintr-un domeniu de activitate esential pentru fiecare dintre noi. Aquila aduce cu sine la bursa, pe de o parte, optiunea diversificarii portofoliului pentru investitori. Pe de alta parte, marcheaza cea mai mare Oferta Publica Initiala a unei companii private din piata de capital romaneasca. Ne bucuram ca fondurile atrase de la investitori in cadrul IPO-ului vor merge spre sustinerea dezvoltarii companiei si ne mandrim ca Aquila intra in randul companiilor de top, listate la Bursa romaneasca”, a declarat Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Aquila a derulat oferta publica pentru majorarea capitalului social in perioada 8 – 16 noiembrie prin care a vandut 66.666.800 actiuni noi la un pret de 5,5 lei/actiune, atat investitorilor institutionali cat si celor de retail. Compania va folosi cea mai mare parte a fondurilor pentru achizitionarea de companii care detin branduri importante pe piata bunurilor de larg consum si ale unor companii de distributie cu portofolii de produse complementare. De asemenea, o parte din fonduri vor asigura capitalul de lucru, digitalizarea operatiunilor, cresterea trasabilitatii si productivitatii si dezvoltarea brandurilor proprii. Oferta a fost intermediata de Swiss Capital, iar BRK Financial Group si TradeVille au fost agenti de distributie.

„Suntem mandri că ne alaturam astazi celor mai importante companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. Acest pas important  reprezinta urmatorul capitol al dezvoltarii noastre. Din pozitia de lider al pietei distributiei, vrem sa fructificam inteligent oportunitatile oferite de piata, de aceea veniturile obtinute in urma ofertei de actiuni vor fi utilizate pentru crestere, consolidare si digitalizare. Vom putea astfel sa crestem calitatea serviciilor oferite clientilor, mari volumul si gama de produse distribuite, aducand astfel valoare actionarilor nostri. Strategia noastra de dezvoltare incorporeaza cerintele si recomandarile din domeniul sustenabilitatii si ne permite sa ne adaptam modelul de business la un mediu in continua schimbare”, a declarat Jean Dumitrescu, Director Relatii cu Investitorii, Aquila.

Compania a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 1,8 miliarde de lei, o creștere de 6% fata de 2019. În iunie 2021, Aquila înregistra venituri de 901 milioane lei, o crestere de 15% fata de S1 2020. Profitul anului 2020 este de aproape 58,4 milioane de lei, in crestere cu 171% fata de anul 2019. In urma ofertei publice, doi dintre actionari detin calitatea de actionar semnificativ, respectiv Constantin-Catalin Vasile si Alin-Adrian Dociu cu 33,3% din capitalul social fiecare.