Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

APS Holding a preluat controlul diviziei de credite neperformante și active imobiliare a Hellenic Bank, pentru 20,6 milioane de euro

APS Holding a preluat recent divizia de credite neperformante și de management imobiliar a Hellenic Bank Public Company, pentru 20,6 milioane de euro.
shutterstock_credite_neperformante-bani

Tranzacția este finanțată din sursele APS, completate de alte surse de finanțare.

Tranzacția s-a făcut prin intermediul unei noi companii, APS Debt Servicing Cyprus (APS Cyprus), înființată la începutul acestui an, care va administra creditele neperformante și a activele imobiliare ale băncii. APS Cipru este deținută în proporție de 51% de APS și de 49% de către Hellenic Bank. APS Holding va avea ultimul cuvânt în deciziile luate de APS Cypru.

APS Cyprus și-a început operațiunile de la 3 iulie 2017, deoarece au fost obținute toate reglementările necesare. Primele anunțuri despre tranzacție au fost făcute în data de 11 ianuarie 2017.

Noua companie va asigura partea de service pentru credite neperformante în valoare de 2,3 miliarde de euro și active imobiliare în valoare de 150 de milioane de euro, care vor fi gestionate de APS.

Prin tranzacție, APS Cypru preia operațiunile diviziei de gestionare a arieratelor interne ale Hellenic Bank, inclusiv resursele necesare pentru întreținerea independentă a portofoliului. În același timp, banca a semant un acord pe zece ani pentru gestionarea portofoliului său de credite neperformante și al celui imobiliar. Banca își va păstra dreptul de proprietate asupra activelor sale.

Martin Machoň, CEO-ul APS, a declarat: „Noua achiziție ne permite să creăm prima platformă de deservire a creditelor neperformante de pe piața cipriotă.

Noua companie va avea o echipă formată din aproximativ 130 de persoane.

De la începutul acestui an până în prezent, APS a mai achiziționat un portofoliu de credite neperformante în Croația, a cărui valoare este de 550 de milioane de euro, și un altul în Ungaria, care are o valoare de aproape 139 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii