FacebookTwitterLinkedIn

Summitul RePatriot va aduce în același loc antreprenori români care au avut succes în afaceri pe continentul american, dar și pe cei care au fondat afaceri pe piața locală și au reușit să își internaționalizeze businessurile în ultimii ani.

Printre cei care vor participa la Summitul RePatriot și care au dezvoltat afaceri de succes în SUA se numără George Haber, care a creat multe companii în Silicon Valley vândute apoi pentru sute de milioane de dolari, și Dea Wilson, fondatoarea Lifograph – The Wiki of People și antreprenor în serie. De asemenea, prezenți vor fi și Valentin Făgărășian, antreprenor român în Italia, Constantin și Nichifor Boca de la Londra care au dezvoltat afaceri importante în construcții și în alte domenii și care promovează produsele organice românești în toată lumea. Cu sprijinul lor, Aqua Carpatica a ajuns să fie listată în peste 100 de locații, inclusiv Harrods, Wholefoods, Ocado și Tesco. Alături de ei, mulți antreprenori români care știu rețeta succesului extinderii afacerii în afara granițelor vor prezenta propriile studii de caz, cum ar fi: Radu Georgescu – fondator Gecad Ventures, Dan Isai – fondator SaladBox sau Radu Constantinescu – co-fondator Qualitance.

Printre antreprenorii români care vor fi săptămâna viitoare la Alba Iulia se numără Felix Pătrășcanu, Dragoș Anastasiu, Dragoș Roșca, Felix Tătaru, Florin Furdui alături de Camelia Șucu, Sorin Mîndruțescu, Gabriel Zbârcea, Dan Călugăreanu și mulți alții vor crea punți cu valoare adăugată între Diaspora și România.

Summitul Repatriot are scopul de a oferi o platformă de conectare a românilor din Diaspora cu antreprenorii din țară și de a crea noi oportunități de investiții atât în România, cât și peste hotare. Într-un excelent cadru pentru networking, promovare reciprocă și descoperire a potențialului turistic al zonei, la Summitul de la Alba Iulia vor fi prezentate, între altele, și contextul investițional românesc și oportunitățile pe care România le oferă investitorilor români din Diaspora.

“Anul acesta avem o inițiativă specială, pe care o lansăm cu ocazia Centenarului, prin care am identificat 100 de români remarcabili în 10 domenii cheie și pe care o să-i aplaudăm în cadrul evenimentului. Ne dorim ca aceștia să se implice în dezvoltarea economică, culturală și socială a României, să inspire românii de Acasă și pe cei care trăiesc peste hotare. Ne dorim ca acest mic pas să-l continuăm an de an și să ne cunoaștem oamenii valoroși oriunde s-ar afla”, a precizat Marius Bostan, antreprenor și inițiator RePatriot.