Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Aproximativ 1.500 de cetăţeni români captivi în Italia vor fi repatriați cu mai multe aeronave ce vor ateriza pe aeroportul din Constanța

Aproximativ 1.500 de cetăţeni români vor fi repatriaţi sâmbătă, cu aeronave ce vor ateriza pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, informează AGERPRES. Ei vor parcurge triajul epidemiologic în aeroport, după care vor fii plasaţi în carantină "în cadrul unor facilităţi din judeţul Constanţa", a anunţat George Niculescu, prefectul juețului Constanța.
sporuri-angajati-mihail-kogalniceanu

Prefectul George Niculescu: “În contextul pandemic actual, în conformitate cu starea de urgenţă instituită pe teritoriul României şi a dispoziţiilor Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI) care a analizat cele mai bune capacităţi operaţionale, s-a dispus ca începând de astăzi, 21 martie 2020, aproximativ 1.500 de cetăţeni români captivi în Italia să fie repatriaţi cu mai multe aeronave ce vor ateriza pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Organizarea transportului umanitar este realizată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) cu aprobarea ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela şi a secretarului de stat, Raed Arafat”.

Prefectul a dat asigurări că toţi cetăţenii repatriaţi manifestă o stare de generală bună de sănătate.

Cetăţenii români repatriaţi din Italia, din zonele roşii, ce vor ateriza sâmbătă pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, vor intra automat în carantină instituţionalizată şi vor fi supuşi testării pentru a fi depistate persoanele care suferă de COVID-19.

Cei depistaţi pozitiv vor merge automat în facilităţile sanitare special pregătite pentru acest scenariu iar ceilalţi vor fi cazaţi timp de 14 zile, aşa cum prevede legea, în izolare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii