Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Aproape jumătate dintre utilizatorii români au smartphone-ul conectat la internet non-stop

În România, 49% dintre utilizatori au smartphone-ul conectat permanent la internet, iar 36% dintre adulții europeni folosesc servicii de streaming online cel puțin o dată pe săptămână, arată un studiu Samsung.
smartphone-with-apps-thumb19122977.jpg

Peste 200 de miliarde de emailuri sunt transmise zilnic , 1,5 GB sunt transmiși în fiecare minut pe internet , iar la nivel mondial există peste 1 miliard de site-uri , mai arată studiul citat.

„Pentru mulți, casa viitorului pare ceva îndepărtat. Dar, odată cu cea de a 45-a aniversare a internetului, ne amintim cât de rapid se dezvoltă tehnologia și impactul profund pe care îl are asupra vieților noastre. Estimările arată că până în 2015, 25 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet. Dincolo de asta, alte câteva miliarde de dipozitive – de la instalația electrică și cea de încălzire, la încuietoarile ușilor și ale ferestrelor – vor fi conectate și controlabile prin intermediul smartphone-urile și accesoriile noastre inteligente. Iar toate aceste lucruri se datorează unei zile de acum 45 de ani, când două computere au fost conectate între ele pentru prima dată a declarat Mihaela Stănoiu, marketing manager, Samsung Electronics România.

Circa 36% dintre adulți se bucură de serviciile de streaming online cel puțin o dată pe săptămână, vizionând filme sau alt conținut video, iar 31% dintre ei folosesc streamingul online pentru a asculta muzică. În privința dispozitivelor folosite, 94% dintre participanții la studiu folosesc smartphone-ul, tableta sau PC-ul pentru a naviga pe internet, iar 86% dintre ei, pentru a-și verifica emailul, conform studiilor Samsung.

Printre alte activități care necesită conexiune la internet și pe care europenii le preferă se numără accesarea contului bancar de pe telefon sau tabletă, folosirea diferitelor aplicații mobile și accesarea rețelelor sociale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii