Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Aproape 80% din vânzările de autovehicule noi din Norvegia sunt electrice

Cererea pentru modelele Tesla din clasa mijlocie a contribuit la creșterea vânzărilor de mașini electrice în Norvegia la aproape 80% din vânzările totale de mașini de luna trecută, au arătat datele publicate vineri.
Beijing,,China,-,July,17,,2019:,A,Tesla,Electric,Car

Țara a devenit un lider global în procesul de trecere la vehiculele electrice și încearcă să devină prima care pune capăt vânzării motoarelor pe benzină și diesel până în anul 2025, transmite Reuters.

Vehiculele electrice au reprezentat 77,5% din totalul de mașini noi vândute în septembrie, a declarat Federația Rutieră Norvegiană (OFV), în creștere față de 61,5% în urmă cu un an.

Tesla Model Y, un vehicul utilitar sport compact, a fost cel mai bine vândut vehicul cu 19,8% din piața automobilelor, urmat de sedanul Model 3 al companiei, cu 12,3%. Modelul Enyaq al Skoda a ocupat poziția a treia, la distanță mare, cu o cotă de piață de 4,4%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii