Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Apple vrea să scoată pe piața un nou model de smartphone care se va repara singur

Apple a publicat ieri o cerere de patentare care dezvăluie ideea companiei de a lansa pe piață într-un viitor apropiat un nou model de smartphone pliabil ce va permite ca display-ul dispozitivului să se repare singur, fără ca utilizatorul să intervină manual.
 aboneaza-te
shutterstock_1801727656

În teorie, noul smartphone pliabil ar include o funcție de „auto-vindecare” care se activează automat în momentul în care dispozitivul este încărcat sau se află într-un program prestabilit, și ar folosi o sursă de căldură, lumină sau curent electric, informează cei de la site-ul The Verge.

În cererea de patentare a Apple se specifică și că display-ul ar putea include un strat de elastomer, un material care își poate pierde și recâștiga forma cu scopul de a proteja funcțiile interioare sensibile ale dispozitivului, ceea ce ar oferi, totodată, și o anumită durabilitate.

Tehnologia de „auto-vindecare” a mai fost întâlnită la cel puțin un smartphone de pe piață, precum LG Flex din 2013. Acesta avea o husă-spate cu rolul de a repara zgârieturile minore.

În acest moment, proiectul celor de la Apple se află încă la stadiul de idee, reprezentanții companiei aflându-se în discuții în ceea ce privește demararea acestuia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii