Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

Apple va amâna actualizările privind siguranța copiilor după criticile primite

Apple a declarat că va avea nevoie de mai mult timp pentru a colectarea feedback-ului și pentru a îmbunătăți caracteristicile de siguranță propuse pentru copii, după criticile aduse sistemului din motive de confidențialitate.
Apple

Promisiunea Apple de luna trecută de a verifica telefoanele și computerele clienților din SUA pentru imagini ce reprezintă un abuz asupra copiilor a declanșat o reacție globală din partea multor de grupuri privind drepturile omului și, în același timp, din partea propriilor angajații, transmite Reuters.

Criticii au susținut că această măsură ar putea fi exploatată de guvernele represive care caută să găsească materiale pentru cenzură sau arestări și ar fi, de asemenea, imposibil pentru cercetătorii externi să stabilească dacă Apple verifică doar o parte a conținutului de pe respectivele dispozitive.

„Pe baza feedback-ului din partea clienților, grupurilor privind drepturile omului, cercetătorilor și altor persoane, am decis să rezervăm timp suplimentar în lunile următoare pentru a colecta informații și pentru a aduce îmbunătățiri înainte de a aplica aceste măsuri importante de siguranță pentru copii”, a declarat compania într-un comunicat vineri.

Matthew Green, cercetător în securitate cibernetică la Universitatea Johns Hopkins, care a criticat demersul Apple, a declarat că noua direcție este „promițătoare”.

Green a precizat că Apple ar trebui să „fie clar despre ce scanează și de ce. Trecerea de la scanarea atașamentelor din e-mail-uri la scanarea întregii bibliotecii de fotografii private a tuturor clienților reprezintă o plajă enormă. Trebuie să justifice escaladările de acest gen”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii