Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Apple a suspendat contul Epic Games, dezvoltatorul Fortnite

Apple a anunţat vineri că a suspendat contul din App Store al Epic Games, dezvoltatorul jocului Fortnite.  
fortnite

Decizia respectă un ordin temporar de restricţie de luni, prin care un judecător a decis că Apple poate bloca Fortnite, dar nu şi contul de dezvoltator al Epic, relatează CNBC, citată de News.ro.

Apple a precizat că măsura nu afectează Unreal Engine, care este utilizat de dezvoltatorii terţi pentru a produce jocuri 3D.

″Suntem dezamăgiţi că am fost nevoiţi să reziliem contul Epic Games din App Store. Am lucrat cu echipa Epic Games timp de mulţi ani la lansările lor. Instanţa a recomandat ca Epic să respecte regulile App Store în timp ce cazul lor este analizat, recomandări pe care le-au urmat în ultimul deceniu până când au creat această situaţie. Epic a refuzat. În schimb, ei au actualizat în mod repetat Fortnite, încălcând regulile App Store. Acest lucru nu este corect pentru toţi ceilalţi dezvoltatori din App Store şi pune clienţii în mijlocul luptei lor. Sperăm să putem lucra din nou împreună în viitor, dar, din păcate, astăzi nu este posibil”, precizează compania, citată de news.ro. 

Bătălia dintre cele două companii a început după ce Epic a inclus o nouă opţiune de cumpărare directă în Fortnite, care a evitat comisionul de 30% ce ar fi revenit Apple. Drept urmare, Apple a scos aplicaţia din App Store în aceeaşi zi şi, la scurt timp, Epic Games a intentat un proces.

Suspendarea presupune că Epic Games nu mai poate trimite jocuri sau actualizări la jocuri, cum ar fi Fortnite, pentru publicare în magazinele de aplicaţii iOS şi Mac.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii