Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Apple scapă de taxe de 15 miliarde dolari

Apple a câștigat miercuri lupta împotriva ordinului de a plati taxe in valoare de 15 miliarde dolari, în condițiile în care cea de-a doua instanță  din Europa a respins un ordin din partea UE de plată a acestei sume.
apple store

Apple a câștigat miercuri lupta împotriva ordinului de a plati taxe in valoare de 15 miliarde dolari, în condițiile în care cea de-a doua instanță  din Europa a respins un ordin din partea UE de plată a acestei sume. Apple trebuia să plătească această sumă ca impozite in Irlandw. Victoria companiei a reprezentat o lovitura la adresa blocului european, relatează Reuters.

Comisia Europeană declarase că Apple a beneficiat de ajutor de la stat în mod ilegal prin intermediul a două decizii fiscale irlandeze care i-au redus artificial sarcina fiscală timp de două decenii, ajugând la 0,005% în 2014.

Judecătorii au declarat “Tribunalul anulează decizia atacată deoarece Comisia nu a reușit să demonstreze că există un avantaj al articolului 107 alineatul (1) TFUE1”. Aceștia au mai adăugat că executivul UE a greșit când a a declarat că cele două filiale irlandeze ale Apple au primit ajutor economic selectiv.

Autoritățile din Irlanda, care au inaintat recurs împotriva Comisiei Europene, fiind de partea companiei Apple, au declarat că nu au acordat tratament preferențial pentru Apple Sales International (ASI) și Apple Operations Europe (AOE) ale Apple.

Înfrângerea în acest proces ar putea insemna si o amânare a cazurilor deschise împotriva înțelegerilor dintre Nike și Ikea cu Olanda și a companiei Huhtamaki cu Luxemburg.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii