Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Apple raportează vânzări în creștere și acțiuni în scădere

iPhone 5
Apple a înregistra un profit de 57,6 miliarde de dolari în ultimul  trimestru al anului trecut, încheiat în decembrie, în creștere cu 3,1 miliarde de dolari față de aceeași perioadă a anului precedent, cu toate acestea prețul acțiunilor a scăzut cu peste 8%, ajungând la o valoare de 506 dolari pe acțiune, notează Forbes.com.

Profitul înregistrat de companie în trimestru încheiat în decembrie, a fost de 13,1 miliarde de dolari, situându-se la același nivel cu perioada similară a anului anterior.

Pentru trimestru în curs, Apple a anunţat că estimează  venituri de 42-44 miliarde de dolari, în timp ce analiştii aşteptau o prognoză de 46 miliarde de dolari.

,,Nicio companie IT nu a mai reușit să genereze un astfel de venit într-un singur trimestru”, declară CFO-ul Apple, Peter Oppenheimer.

Livrările de smartphone-uri la nivel global au depăşit 1 miliard de unităţi

În ciuda faptului că Apple a vândut un număr record de 51 de milioane de iPhone-uri, în ultimul trimestru al anului trecut, compania nu a reușit să atingă așteptările analiștilor care prevedeau vânzări de până la 54 de milioane de unități, ceea ce a și atras scăderea prețului acțiunilor.

Livrările iPhone au crescut anul trecut cu 13% la nivel global, iar piaţa a evoluat cu 41%. Cota de piaţă a Apple a scăzut de la 19% la 15%, în timp ce Samsung a ajuns la 32%, potrivit Strategy Analytics.

Totodată, compania americană a vândut în trimestrul octombrie-decembrie, 26 de milioane de iPad-uri şi 4,8 milioane de computere Mac.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii