Cautare
, Contributor

Tech |
|

Apple a pierdut un proces în instanță cu un start-up care caută vulnerabilități

Un judecător federal din Florida a respins marți reclamațiile Apple Inc. privind încălcarea drepturilor de autor.  
Apple

Procesul a fost inițiat împotriva unui start-up care dezvoltă un software ce îi ajută pe cercetătorii de securitate să găsească vulnerabilități în produsele Apple, inclusiv iPhone, relatează Reuters.

Judecătorul american Rodney Smith s-a pronunțat în favoarea Corellium LLC, spunând că software-ul său, care emulează sistemul de operare iOS de pe iPhone și iPad, aplică o „utilizare corectă” și îi ajută pe dezvoltatori să găsească defecte de securitate.

Apple a acuzat Corellium că replică în esență iOS pentru a crea dispozitive „virtuale” operate de iOS, a căror „funcție unică” era de a rula copii neautorizate ale sistemului pe hardware non-Apple.

Însă judecătorul a argumentat că acesta „adaugă ceva nou la iOS”, lăsând utilizatorii să vadă și să oprească procesele care rulează, să facă instantanee live și să efectueze alte operațiuni.

„Motivația profitului Corellium nu subminează apărarea utilizării loiale, în special având în vedere beneficiile publice ale produsului”, a scris judecătorul care a respins, de asemenea, argumentul Apple conform căruia start-up-ul a acționat cu rea-credință prin vânzarea produsului său fără discriminare, inclusiv potențial hackerilor, și prin faptul că nu le-a cerut utilizatorilor să raporteze bug-uri către Apple.

El a spus că argumentul pare „nedumeritor, dacă nu chiar nesincer”, spunând că Apple nu a impus o cerință de raportare în cadrul propriului său program Bug Bounty.

Corellium a fost fondat în august 2017 și, potrivit dosarelor din instanțe, Apple a încercat să cumpere Corellium începând din ianuarie 2018, dar discuțiile s-au întrerupt până în vară. Apple a dat în judecată Corellium în august 2019.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii