Cautare
, Contributor

Tech |
|

Apple a fost dat în judecată de un rival pentru monopolul App Store

Apple a fost trimisă în judecată joi de creatorul unui magazin de aplicații odinioară popular, care a acuzat producătorul de iPhone că monopolizează ilegal distribuția de software pe propriul sistem de operare.  
aplicatii mobil

Cydia, care a fost creată în 2008, a declarat că Apple a „stricat în mod ilegal toată concurența” pentru App Store, privând consumatorii de posibilitatea de a alege de unde să obțină aplicații iOS și dezvoltatorii de a alege ce distribuitori să utilizeze. Aceasta a admis că se află în fața unui posibil faliment, relatează Reuters.

Acesta este cel mai recent caz în care Apple este acuzat că exploatează poziția dominantă pe piață. Compania a declarat că va revizui procesul și că, din motive de securitate, îi descurajează pe consumatori să încerce să-și deblocheze iPhone-urile, într-un proces numit „jailbreaking”, pentru a instala software neautorizat.

Principalul rival al iOS este sistemul de operare Android Google, care este utilizat pe smartphone-uri de la concurenți.

Cydia, cunoscută și sub numele de SaurikIT, a fost creată de inginerul software Jay Freeman și e reprezentată de firma de avocatură Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, care a fost angajată de Samsung împotriva Apple în litigiile privind brevetele.

Apple are o valoare de piață care depășește 2 trilioane de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii