Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Tech |
|

Apple a decis să reducă producția de tablete iPad și pune accent pe telefoanele iPhone 13

Grupul american Apple Inc a decis să reducă producţia de tablete iPad pentru a aloca mai multe componente pentru producţia de telefoane iPhone 13, un semn că actuala criză globală de semiconductori afectează Apple mai grav decât se estima anterior.
New,York,,Usa,,November,2016:,Apple,Store,Cube,On,5th

Potrivit surselor citate de Nikkei, în ultimele două luni producţia de tablete iPad a fost redusă la jumătate faţă de planurile iniţiale ale Apple, şi în plus componentele destinate pentru modelele mai vechi de telefoane iPhone au fost şi ele redirecţionate pentru producţia de telefoane iPhone 13, transmite Agerpres.

Chiar dacă producţia celui mai nou model de iPhone a fost afectată de închiderea uzinelor din Asia precum şi de cererea mare din a două jumătate a acestui an, Apple a reuşit să facă faţă crizei globale de semiconductori mult mai bine decât alte companii graţie puterii sale mare de cumpărare şi acordurilor sale de aprovizionare pe termen lung încheiate cu producătorii de cipuri, astfel că în trimestrul al treilea Apple a reuşit să cucerească o parte din cota de piaţă a rivalilor.

Sursele citate adaugă faptul că Apple a decis să dea prioritate producţiei de telefoane iPhone 13 şi pentru că prognozează că va înregistra o creştere mai mare pentru acest smartphone decât pentru tableta iPad pe pieţele occidentale care încep să iasă din pandemie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii