Cautare
, Contributor

Evenimente |
|

Apple ascunde IP-urile utilizatorilor săi de Google

Versiunile de iOS şi iPadOS ale Apple vor utiliza un proxy care ascunde IP-urile utilizatorilor care navighează cu Safari.
New,York,,Usa,,November,2016:,Apple,Store,Cube,On,5th

Potrivit utilizatorilor versiunii beta de iOS 14.5, mai nou, Safari se conectează acum la o serie de domenii Apple pentru a verifica securitatea site-urilor vizitate. Și, în momentul în care utilizatorii sunt pe punctul de a intra pe un site care face phishing, aceștia sunt avertizați, informează news.ro.

În acest sens, Safari foloseşte setarea „Safe Browsing” de la Google, care deține o listă a site-urilor catalogate ca fiind periculoase. Astfel, Google nu poate vedea ce site-uri vizitează utilizatorii Safari, pentru că Apple maschează, practic adresele acestora atunci când le trimite către Google pentru verificarea listei de „Safe Browsing”.

Dar, IP-urile utilizatorilor puteau fi văzute de Google. În concluzie, începând cu versiunea iOS 14.5, când Apple va trece datele utilizatorilor săi prin propriile servere înainte de a le trimite către Google, Google nu va mai vedea IP-urile utilizatorilor de Safari, ci doar pe cele ale serverelor Apple care se vor interpune între utilizatori şi Google.

Versiunea iOS 14.5 va fi lansată la începutul acestei primăveri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii