Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Apple aduce iTunes în 56 de noi piețe și ajunge la un portofoliu de 119 țări

apple.jpg
Gigantul din tehnologie Apple, cea mai valoroasă companie din lume (cu o capitazare de 545,97 miliarde de dolari), a anunțat lansarea serviciului iTunes în Rusia și alte 55 de țări, ceea ce deschide accesul către unele dintre cele mai mari piețe.

Printre acestea se numără și India – cu o populație de 1,2 miliarde de locuitori – și Indonezia – cu 240 de milioane de locuitori. Astfel, gigantul din Cupertino mizează pe un total de 1,4 miliarde de utilizatori, cel mai mare număr de până acum.

Cea mai recentă expansiune a seriviciului, utilizat pentru redarea și organizarea fișierelor muzicale audio și video, a avut loc în luna iunie a acestui an, în 12 piețe din Asia. Printre acestea, Hong Kong, Singapore și Taiwan.

Astfel, compania a ajuns la un total de 119 țări în care aplicația iTunes poate fi utilizată pentru muzică, patru din aceste piețe având acces și la download-ul filmelor.

Totodată, India și Indonezia se află și în top cinci în ceea ce privește numărul de utilizatori ai rețelei de socializare Facebook, asta în ciuda ratei de penetrare a internetului pe calculatoare destul de scăzută: sub 10% în india și mai puțin de 20% în Indonezia. În acest context, Apple mizează pe utilizarea acestei aplicații pe telefoanele mobile.

În același timp, magazinul App Store oferă 700.000 de aplicații în 155 de țări.    

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii