FacebookTwitterLinkedIn

Departamentul de Comerț al SUA a emis un ordin prin care solicită companiei Google Apple și Alphabet Inc să elimine WeChat pentru descărcări din motive de securitate națională, dar un judecător american a blocat mișcarea duminică. Departamentul de Comerț al SUA a declarat luni că va contesta ordinul, potrivit Reuters.

WeChat a fost instalat de aproximativ 54.000 de ori în zilele de vineri și sâmbătă, de 28 de ori mai mult față de cele 1.900 descărcări observate în aceeași a săptămânii trecute, potrivit firmei de analize de date Sensor Tower. 

De asemenea, WeCom, o aplicație de colaborare la birou a înregistrat o creștere a descărcărilor în Statele Unite în această perioadă.

Statele Unite au lansat o serie de măsuri în ultimele luni de interzicere a companiilor și aplicațiilor tehnologice chineze, invocând motive de securitate națională.

Tencent, care a negat că aplicațiile sale prezintă un risc de securitate națională, a declarat că actualizările aplicației pentru utilizatorii existenți din SUA ar putea fi afectate negativ dacă Apple și Google elimină WeChat din magazinele lor.