FacebookTwitterLinkedIn

Părțile nu au divulgat valoarea tranzacției, însă au anunțat că este o sumă de opt cifre.

După tranzacție, platforma Clever Taxi va funcționa la parametri actuali.

Aplicația Clever Taxi (construită de Clever Tech) a fost lansată în 2010, la București, de Mihai Rotaru și Alex Dumitru, iar în prezent este disponibilă în 20 de orașe importante din România. În aceasta sunt înregistrați peste 17.000 de șoferi și peste 600.000 de pasageri. Prin intermediul acesteia au fost accesate mai mult de 40 de milioane de curse pe teritoriul României, devenind una dintre cele mai mari aplicație de e-hailing din țară.

„Suntem foarte încântați să ne alăturăm echipei mytaxi pentru că această achiziție facilitează îndeplinirea viziunii comune pe piața de transport. mytaxi este un partener ideal pentru noi, pentru că suntem hotărâți să investim în piața locală, astfel încât să oferim cea mai sigură și legală formă de transport autorizat și pentru a ajuta oamenii să se deplaseze mai ușor prin soluții de mobilitate avansate”, a spusMihai Rotaru (foto), cofondator și CEO al Clever Taxi.

După finalizarea tranzacției, mytaxi și echipa Clever Taxi vor dezvolta un centru de cercetare și dezvoltare în București, fiind în proces de recrutare și angajare pentru mai multe departamente ale acestuia.

„Fiind prima aplicația de găsit taxi din România cu 17.000 de șoferi înregistrați și 600.000 de pasageri, Clever Taxi se potrivește perfect cu mytaxi. Această achiziție recentă subliniază ambiția noastră de a dezvolta și de a crește mobilitatea urbană în Europa”, a spus Andrew Pinnington, Chief Executive Officer al mytaxi.

Afacerea românească Vector Watch, cumpărată de americanii de la Fitbit

La momentul preluării, unul dintre cei mai mari acționari în Clever Taxi era Călin Fusu, unul dintre primii investitori în online românesc, care deținea 34% prin intermediul Bestjobs. Un alt investitor era Andrei Pitiș, care, la începutul acestui an vândut, alături de Radu Georgescu, ceasurile inteligente Vector Watch către Fitbit.

Lansată în 2009, mytaxi este prima aplicație din lume care a creat o legătură directă între pasageri și șoferii de taxi, fiind un produs al companiei Intelligent Apps. Cu un volum de peste zece milioane de descărcări, peste 120.000 de șoferi înregistrați și disponibilă în 70 de orașe din zece țări europene, mytaxi este considerat liderul pieței de e-hailing din Europa.

Cu aproape 400 de angajați, mytaxi activează în Germania, Austria, Polonia, Spania, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Irlanda, Suedia și Grecia. România devine a unsprezece țară din Europa în care funcționează mytaxi.

Din septembrie 2014, mytaxi este o subsidiară a Daimler Mobility Services GmbH (parte din grupul Daimler, proprietarul Mercedes).

mytaxi este o componentă fundamentală a ofertei noastre de mobilitate, iar creșterea sa europeană organică și dinamică rămâne o componentă strategică importantă pentru mobilitatea foarte accesibilă”, a declarat Klaus Entenmann, Daimler Financial Services.

Pentru a deveni liderul pieței europene, în iulie 2016, mytaxi a fuzioant cu aplicațiaHailo, liderul pieței din Marea Britanie și Irlanda, iar, în februarie 2017, a achiziționat Taxibeat, liderul pieței din Grecia. Taxibeat va fi integrat în platforma mytaxi și va prelua imaginea mytaxi. CEO-ul mytaxi este fostul CEO al Hailo, Andrew Pinnington.

Fitbit a divulgat cu cât a achiziționat Vector Watch: 15 milioane de dolari

Vis românesc, dorit de americani