Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Aplicaţia Check DCC de verificare a certificatelor digitale UE COVID este disponibilă şi pe telefoanele cu sistem de operare iOS

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) informează, sâmbătă, că aplicaţia Check DCC de verificare în România a certificatelor digitale UE COVID-19 este disponibilă acum şi pe telefoanele mobile cu sistem de operare iOS, informează News.ro.
Vaccinated,Person,Using,Digital,Health,Passport,App,In,Mobile,Phone

Până-n prezent, scanarea codurilor QR putea fi efectuată în România prin intermediul versiunii Check DCC pentru telefoane Android sau a versiunii web a aplicaţiei.

Până la data de 20 noiembrie 2021, în România au fost generate aproape 9 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, notează News.ro.

Persoanele care folosesc iPhone sau iPad pot descărca gratuit aplicaţia Check DCC din magazinul AppStore la adresa https://apps.apple.com/ro/app/check-dcc/id1594849849

Check DCC, dezvoltată de STS, este singura aplicaţie oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor în România.

Certificatele atestă faptul că persoanele:
– s-au vaccinat împotriva COVID-19;
– s-au testat şi au un rezultat negativ în evidenţele autorităţilor medicale;
– s-au recuperat după COVID.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii