FacebookTwitterLinkedIn

În acest moment, unitatea medicală are la dispoziție doar o ambulanță veche, din 2007, care necesită reparații.

Salvați Copiii România lansează un mecanism de strângere de fonduri – sunt necesari aproximativ de 77.290 de euro, pentru o ambulanță dotată special pentru pediatrie.

Celelalte patru ambulanțe aflate în dotare nu sunt funcționale și urmează a fi casate, neexistând pentru ele piese de schimb.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual, sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.

Costul unei ambulanțe care să transporte, din diferite zone, în condiții medicale adecvate, copiii care au nevoie de intervenție medicală este în jur de 77.290 de Euro.

Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează un mecanism pentru strângere de fonduri, astfel încât medicii să aibă cât mai rapid la dispoziție o ambulanță nouă. Cei care doresc să ajute, o pot face donând pe www.salvaticopiii.ro/ambulanta sau direct in contul Organizației: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.