Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

APC cere ANCOM să rezolve recepția deficitară a Radio România Actualități pe teritoriul României

RADIO--280x205.jpg
Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a comunicat public la 24 februarie o solicitare adresată autorității de reglementare în comunicații ANCOM pentru rezolvarea recepției deficitare a Radio România Actualități în zonele rurale și de graniță ale României, informează Media Expres.

Asociația susține că din datele furnizate de consumatori, în cursul deplasărilor cu automobilul pe autostrada A2, după circa 100 de kilometri postul de radio național, cu emisie pe unde medii, este eliminat din bandă și înlocuit cu altele din Bulgaria sau Turcia. De asemenea, în zonele din nord ale României cum sunt Suceava sau Neamț, pe lungimile de undă de regulă ocupate de Radio România apar posturi din Ucraina.

APC susține că exemplele pot continua pentru oricare dintre zonele periferice sau chiar centrale ale țării. În anumite zone aceste pierderi sunt parțial compensate de stațiile de radio locale, care emit pe frecvențe medii.

Pentru acest serviciu consumatorii romani achită lunar prin factura de energie electrică suma 6,5 lei, se mai arată în comunicatul APC România. „Nu contestăm necesitatea existenţei unui post naţional care să asigure comunicarea aspectelor care ţin de sfera interesului naţional către toţii cetăţenii români, dar nu putem să nu sesizăm că, în acest moment, consumatorii români plătesc un serviciu pe care nu îl primesc”, precizează  preşedintele APC Romania, Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu.

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi nonprofit, înfiinţată în 10 februarie 1990, are ca principal obiectiv apărarea, promovarea şi reprezentarea prin toate mijloacele legale a drepturilor şi intereselor consumatorilor în raporturile cu operatorii economici şi instituţiile statului și este singura organizație de utilitate publică din România membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii