Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Aparatură nouă în valoare de 900.000 de euro pentru Spitalul Județean din Sibiu

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, spune că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va dispune de fondurile necesare pentru a achiziţiona echipamente medicale.
doctor, spital, control medical

Spitalul Județean din Sibiu va fi dotat cu aparatură nouă în valoare de 900.000 de euro până în primăvara anului viitor, potrivit președintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean. Noile aparate vor fi amplasate în ambulatoriul spitalului sibian.

„În cadrul Ambulatoriului Spitalului judeţean este asigurată asistenţa medicală pentru un număr de 26 de specialităţi. Acest proiect are la baza necesitatea dotării adecvate pentru acoperirea adresabilităţii actuale şi viitoare, precum şi pentru a crea condiţii optime preluării fluxului crescut de pacienţi, reducerea poverii prin spitalizarea continuă şi creşterea performanţelor spitaliceşti, prin furnizarea unor noi tipuri de servicii. Vorbim de asistenţă ambulatorie integrată, spitalizări de zi şi proceduri efectuate în acest tip de spitalizare, pentru circa 400.000 de potenţiali pacienţi. Dotările moderne vor asigura creşterea încrederii publicului larg în serviciile medicale publice, dar vor duce şi la creşterea performanţei profesionale a cadrelor medicale ce beneficiază de noile echipamente, precum şi la îmbunătăţirea condiţiilor în care vor putea studia tinerii de la Facultatea de Medicină “Victor Papilian” din Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, citată de Agerpres.

Pentru prima dată, spitalul de stat din Sibiu va fi dotat cu un aparat osteodensitometru DXA, subliniază conducerea spitalului. În prezent, un asemenea aparat există doar într-o clinică privată din municipiu.

„Prin acest proiect, până la mijlocul primăverii anului viitor, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu vor fi dotate cu echipamente şi dispozitive medicale, cu tehnică IT şi mobilier cabinetele medicale de Dermatologie, Diabetologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, Ginecologie, Hematologie, Medicină internă, Nefrologie, Neurologie, Neurochirurgie, Fizioterapie, Medicina muncii, Cabinetul HIV, precum şi Fişierul”, se arată într-un comunicat al spitalului.

Transavia construiește primul spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor din România

Valoarea totală a cererii de finanţare este de 4.319.525,07 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, este de 4.219.284,21 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ 907.000 euro).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii