FacebookTwitterLinkedIn

„Fiu al satului” Greaca, Marius Cercel a investit aproximativ 3 milioane de euro în resortul Domeniul Greaca, crezând în potențialul său. „Proprietatea este în mijlocul a șapte domenii de vânătoare cu un areal de 35.000 de hectare, care sunt administrate foarte bine”, povestește el. Dunărea, o atracție deosebită și neexploatată suficient,  este undeva la cinci km distanță, iar rețeaua mobilă deja anunță că te afli în Bulgaria, deși localitatea este la circa 50 km distanță de București.

Din toamnă, antreprenorul și-a propus să scoată la vânzare primele unități locative de vacanță, care vor fi și mobilate (case și apartamente) cu teren de golf si aerodrom lângă Domeniul Greaca, prețul fiind de 990 de euro pe metru pătrat.

Proiectul rezidențial, în care antreprenorul a investit în jur de 14 milioane de euro, bani proprii, va avea per total aproape 200 de unități locative, ocupând 60 de loturi de teren.

Terenul de golf, cu 18 găuri, va costa peste 3,5 milioane de euro și va fi al treilea din țară, după cele de la Pianu și Breaza.

VEZI AICI GALERIE FOTO

În opinia sa, piața turismului pe plan local este în creștere, strâns legată cu potențialul economic. „Criza se pare că este oarecum pe sfârșite și se vede și în încasări. Măsura luată cu reducerea de 9%la TVA dă o gură de oxigen clienților care sunt motivați să consume mai mult, dar și hotelierilor”, spune Marius Cercel.

Domeniul Greaca
Domeniul Greaca

În ceea ce privește domeniul construcțiilor, a început să crească încrederea investitorilor străini în România, fiind capitaluri străine pe piață, potrivit antreprenorului.

„Contează foarte mult ce mesaj transmitem. Impredictibilitatea este cea mai mare problemă la ora actuală. O țară în care tot timpul se schimbă legislația, nu dă un mare confort investitorilor. Totuși cred că există o oarecare deschidere și că încep să se întoarcă din capitaluri. Unde este randament în lume, acolo vin și investitorii”, a mai spus proprietarul Domniu Greaca.

Marius Cercel a inaugurat  proiectul Domeniul Greaca în 2011, iar de atunci 14.000 de turiști i-au călcat pragul. Anual, povestește el, este vizitat de circa 5.000-6.000 de turiști. Prețurile pornesc de la 200 de euro de familie pe weekend. Proiectul din satul Greaca se adresează celor peste două milioane de bucureșteni care își doresc vacanțe deosebite.

Domeniul Greaca
Domeniul Greaca