FacebookTwitterLinkedIn

Acesta a concurat pentru marele titlu alături de alți 49 de lideri de business și va reprezenta România în finala mondială EY World Entrepreneur Of The Year, de la Monte Carlo, din iunie 2017.

Competiţia EY Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială globală, se organizează în România din 2014, însă a apărut acum 30 de ani. În prezent, EY Entrepreneur of The Year există în 145 de oraşe din 60 de ţări, premiind antreprenori pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

IPEC, unul dintre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor de menaj și porțelan superior, deține una dintre cele mai avansate tehnologii de producție din domeniu, respectiv 250 de roboți industriali, la 800 de angajați.

În prezent, compania condusă de Covaciu are un venit anual de peste 22 milioane de euro, datorită celor aproximativ 40 de milioane de piese fabricate anual, dintre care o parte ajung în Japonia până în SUA.

Cristian Covaciu i-a avut drept concurenți pe alți cinci finaliști: Levente Szell (Agrosel), Cristian Pandel (Christian ’76 Tour), Eliodor Apostolescu (Phoenixy), Marcelus Suciu (Restaurantele Marty), și Piersante Savini (Savini Due).

Businessul UiPath a crescut de 6 ori, într-un an

În cadrul ceremoniei la care au participat peste 250 de reprezentanți ai comunității de business, Daniel Dines, CEO-ul UiPath, a primit titlul Emerging Entrepreneur Of The Year, iar Angela Achiței, președintele Fundației „Alături de voi” România, pe cel de Social Entrepreneur Of The Year.

Daniel Dines țintește o piață cu mult potențial de dezvoltare – robotics process automation (RPA). Soluția UiPath RPA automatizează procese cu volum și grad de sofisticare variabile, de la operații call center până la procese complexe din domeniul financiar.

Compania a avut o creștere explozivă în 2016, de la 20 de angajați, doar în București, a ajuns la 120 de angajați în șapte țări. Cifra de afaceri a crescut pe măsură, cu 600% față de 2015.

La categoria Emerging Entrepreneur Of The Year, locul al doilea l-a ocupat Laurențiu Bănescu (Fabrica de Bere Bună), iar locul al treilea Adrian Fako (8000 Plus Design Solutions).

Util Deco, cea mai mare întreprindere socială din România

Angela Achiței, de profesie asistent social și primul angajat al „Alături de voi” din țara noastră, a acceptat premiul pentru activitatea Util Deco, brand-ul sub care fundația a dezvoltat, în 2008, o întreprindere socială care a ajuns la 70 de angajați, dintre care 36 cu dizabilități.

Firma, organizată sub formă de unitate protejată cu ateliere în Iași, Constanța și Târgu Mureș, ocupă poziția de cea mai mare întreprindere socială din România, după ce, în 2015, a avut vânzări de aproape șase milioane de euro.

La categoria Social Entrepreneur Of the Year, Raluca Ouriaghli (Ateliere Fără Frontiere) a ocupat locul al doilea, iar Mariana Rotariu (Pro Life Clinics) locul al treilea.

Ovidiu Buluc conduce businessul Farmexim alături de fiicele sale

Pentru prima oară în România, s-a decernat un premiu de excelență care recunoaște afacerile de familie. Premiul Family Business Excellence Award i-a revenit familiei Buluc, care conduce grupul Farmexim, alcătuit din trei companii – Farmexim, Help Net Farma și Green Net.

Ovidiu Buluc a pus bazele primei unități pentru importul şi distribuiția de medicamente din România, în 1990. De la o companie cu un singur angajat și fără un sediu propriu, Farmexim a ajuns cel mai mare grup de companii farmaceutice cu capital 100% românesc, având anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 545 milioane de euro.

Ovidiu Buluc conduce businessul alături de fiicele sale: Isabelle Iacob, directorul Help Net, și Alina Barcaru, director executiv al Farmexim.

Bogdan Ion: „Antreprenori pentru care inovația nu este o realitate îndepărtată, ci un focus strategic”

La ediția 2016 s-au înscris 60 de oameni de afaceri, dintre care 50 au rămas în competiție.

Companiile înscrise în concurs acoperă sectoare variate: de la industria alimentară și producția de biciclete, până la expertiză IT, servicii medicale și publishing.

Cele 46 de companii din care provin cei 50 de antreprenorii rămași în competiție totalizează venituri de 535 de milioane de euro, obținuți prin 8.000 de angajați, respectiv un număr mediu de 180 de angajați în 2015.

Cei 50 de participanți la EY Entrepreneur Of The Year România sunt antreprenori pentru care inovația nu este o realitate îndepărtată, ci un focus strategic. Sunt lideri în sectoarele lor de activitate, integrând tehnologii de ultimă generație sau sunt lideri în piețe noi, create prin inovație tehnologică. În ziua de azi, când volatilitatea este mai mare ca niciodată, antreprenorii sunt cei care continuă să creeze valoare și să rămână la fel de încrezători în echipă, afacere și viitor”, a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner al EY România.

Dragoș Petrescu și Ruxandra Hurezeanu au făcut parte din cei cinci membri ai juriului

Pentru selectarea câştigătorilor, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Pentru a alege câștigători din acest an din cadrul competiției Entrepreneur Of The Year – România 2016, din juriu au făcut parte antreprenori şi profesionişti dedicaţi antreprenoriatului: Levente Hugo Bara (director general al Supremia Grup), Marius Ștefan (CEO-ul Autonom Rent a Car), Ruxandra Hurezeanu (director general al Ivatherm), Dan Fărcășanu (director de investiții al Resource Partners) și Dragoș Petrescu (CEO-ul Grupul City Grill).