Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Antreprenorul anului 2013, turcul Hamdi Ulukaya de la Chobani

Hamdi_Ulukaya.jpg
Hamdi Ulukaya, fondator, Preşedinte şi CEO al companiei Chobani, cu sediul în S.U.A. a fost desemnat Antreprenorul Anului 2013 în cadrul competiţiei globale Ernst & Young - World Entrepreneur Of The Year. 

Titlul şi premiul i-au fost oferite în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Salle des Etoiles din Monte Carlo. Hamdi Ulukaya a fost desemnat câştigătorul competiţiei dintre 49 de finalişti provenind din 47 de ţări din întreaga lume unde fuseseră aleşi ca cei mai buni antreprenori naţionali ai anului.

Hamdi Ulukaya este născut în Turcia şi a fondat compania de produse lactate Chobani, în anul 2005, în New York, lansând pe piaţă, doi ani mai târziu, iaurtul grecesc Chobani. În mai puţin de şase ani, Chobani devine cea mai bine vândută marcă de iaurt de pe piaţa americană, cu o cifră anuală de vânzări de aproape un miliard de USD. Compania numără în prezent 3.000 de angajaţi şi operează cea mai mare fabrică de iaurt din lume, produsele sale fiind comercializate pe pieţele din S.U.A., Australia şi Marea Britanie.

Rodrigo Herrera, CEO şi Preşedinte al Genomma Lab Internacional şi preşedintele juriului a declarat: “Hamdi personifică spiritul antreprenorial şi este un adevărat model pentru orice antreprenor aspirant. Juriul a fost impresionat de curajul şi tenacitatea sa”.

Câştigătorul, Hamdi Ulukaya, a spus: “Sunt onorat să primesc acest premiu şi vreau să-l dedic fanilor noştri, angajaţilor, comunităţii locale şi prietenilor noştri profesionişti în sănătate. Fără ei, niciunul dintre succesele noastre nu ar fi fost posibil”.

“Hamdi poate fi numit, pe drept cuvânt, visul împlinit al oricărui imigrant american”, a spus Maria Pinelli, Vice-Preşedinte Ernst & Young pentru strategii de creştere a pieţelor globale. “Şi-a construit o reuşită fantastică într-un timp relativ scurt”.

Începând cu anul 2014, Ernst & Young România se va afilia la programul internaţional Entrepreneur Of The Year (EOY), derulat de companie la nivel global. Ernst & Young va oferi, astfel, oportunitatea antreprenorilor din România să participe la cea mai amplă şi mai prestigioasă competiţie globală de business adresată antreprenorilor. 

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young în 1986, în Statele Unite şi, începând cu 1993, a fost extins la nivel internaţional. În prezent, EOY se derulează în peste 50 de ţări. EOY premiază cei mai de succes şi inovativi antreprenori din lume. Prin evidenţierea şi recunoaşterea rezultatelor obţinute de antreprenorii cu afaceri de succes, Ernst & Young îşi propune să încurajeze dezvoltarea activităţii antreprenoriale din întreaga lume.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii