FacebookTwitterLinkedIn

În același timp, calculele despre forța de muncă a viitorului au fost provocate serios anul acesta, în condițiile în care din februarie criza sanitară a accelerat lumea tehnologiei.

Impactul automatizării poate fi răspândit în mai multe planuri. În primul rând, automatizarea se poate clasifica în mai multe lucruri: de la automatizarea deciziei, automatizarea de producție industrială, de marketing, de proces sau de design. Impactul acestui val de tehnologie (la care se adaugă AI și MR/XR, printare 3/4D, biotehnologie sau edge computing) asupra modului cum muncim va fi diferit în următorii ani. Mai mult de atât, un studiu al PwC de anul trecut cu peste 22.000 de respondenți arată însă că 53% dintre angajați consideră că în următorii 10 ani joburile lor sunt în pericol din cauza automatizării. În al doilea rând, automatizarea va transforma și economia globală – dacă până acum lanțurile de aprovizionare și producție erau legate de țări cu economii reduse și forță de muncă ieftină, în următorii ani producția din ce în ce mai automatizată și relocarea în țările dezvoltate vor schimba dinamici globale, inclusiv geopolitice.

Future Makers vine în ajutorul antreprenorilor de viitor care vor să inoveze sau să continue procesul de tehnologizare a societății printr-un un incubator online, cu webinarii, traininguri, conversații și mentorat care i-a adus până în finală și i-au ajutat să-și dezvolte afacerile de viitor, dar și să dobândească abilități specifice unui antreprenor.

Printre ideile de business în domeniul tehnologiei din incubatorul Future Makers 2020 se află:

-Fleets, aplicație care îi va ajuta pe șoferii de camioane și pe administratorii firmelor de transport să își optimizeze modelul de business printr-un nou algoritm de intermediere a cererii și ofertei în transporturi.

-Guidify, platforma prin care producătorul reinventează manuale de instrucțiuni folosind instrumente de tip digital (animații, schițe personalizate etc.) pentru a crea conținut interactiv și ușor de înțeles.

-DutyRo, o platforma de tip marketplace, care intermediază servicii pentru consumatori.

-ZeUnlimited, o rețea inteligentă de senzori și camere care obțin date pentru a fi procesate în cloud de un algoritm AI eficient care optimizează semafoarele pentru fluidizarea traficului.

-Artlink, o soluție concepută în contextul pandemiei de COVID-19, care ajută comunitatea internațională a artiștilor vizuali să rămână în contact cu publicul lor prin intermediul Realității Augmentate.

Anul acesta se întrec idei de afaceri din 10 domenii, de la automatizare, educație, mediu, sănătate, agricultură, mobilitate, VR & AI, angajabilitate, servicii până la noi tehnologii care ne eficientizează activitățile în viața de zi cu zi, în artă și în business. Finaliștii anului 2020 vor fi live în 17 și 18 noiembrie, online, în cadrul conferinței Future Summit.