FacebookTwitterLinkedIn

Ca să avem o forță de muncă pregătită pentru viitor ar trebui să înțelegem mai bine cam cum ar putea arăta acest viitor, care sunt nevoile pieței și cum arată viitorii consumatori pentru care pregătim tinerii ce intră acum în școală. Este nevoie de transformarea rolului de educator într-unul respectat și dezirabil, de reskilling al corpului profesoral, de o decizie curajoasă în transformarea programei într‑una mai practică, modulară și flexibilă sau de introducerea de activități practice în școli ce leagă mai bine elevii de comunitățile din care fac parte – de la cetățeni, companii până la sistemul public.

Future Makers vine în ajutorul antreprenorilor de viitor care vor să inoveze sau să continue procesul de dezvoltare a societății printr-un un incubator online, cu webinarii, traininguri, conversații și mentorat care i-a adus până în finală și i-au ajutat să-și dezvolte afacerile de viitor, dar și să dobândească abilități specifice unui antreprenor.

Printre ideile de business în domeniul educației din incubatorul Future Makers 2020 se află:

-Tower Defense Coder – o modalitate de a învăța programare prin joc.

-Trezește Eroul din Tine – joc de dezvoltare personală pentru adolescenți din România ce presupune ca participanții să intre pe platformă, să asculte videoclipurile (lecțiile), să facă misiunile jocului, să se dezvolte în joc primind XP și trecând NIVELE.

-Umalo – produce jucării ce utilizează tehnologia alternatiăa, pentru a proteja copilul de spațiul cibernetic.

-BioTweak – lansează micro-provocări, care te ajută să-ți formezi un stil de viață mai sănătos, dedicând doar 4 minute pe zi.

Anul acesta se întrec idei de afaceri din 10 domenii, de la automatizare, educație, mediu, sănătate, agricultură, mobilitate, VR & AI, angajabilitate, servicii până la noi tehnologii care ne eficientizează activitățile în viața de zi cu zi, în artă și în business. Finaliștii anului 2020 vor fi live în 17 și 18 noiembrie, online, în cadrul conferinței Future Summit.