FacebookTwitterLinkedIn

PolyMore, o companie ce lucrează la o soluţie care foloseşte algoritmi de inteligenţă artificială pentru gestionarea deşeurilor plastice, va primi 5.000 de euro din partea Future Makers, fiind câștigătoarea marelui premiu al competiției din acest an.

”Experiența Future Makers pentru noi a fost foarte intensă. Am primit ghidare cu experiență din industrie, care ne-a fost utilă în setarea direcției. Ne-a scos din ceața unei industrii complexe și am găsit relevanța unui produs inovator”, spune Cristian Pogan, co-fondator PolyMore.

Alte cinci echipe au au câștigat câte un premiu de 2.500 euro: ACT – tacamuri flexibile (un set de tacâmuri cu maner flexibil dedicat persoanelor care suferă de artrită sau de alte boli care afectează mobilitatea membrelor superioare), ArtLink (o soluție care ajută comunitatea internațională a artiștilor vizuali să rămână în contact cu publicul lor prin intermediul Realității Augmentate), CardioMedive (dispozitiv sub forma unui plasture ”medical grade” care atașat pe pieptul pacientului colectează și analizează toți parametrii vitali esențiali), Synovius (un dispozitiv medical pentru recuperarea articulațiilor portabil, digitalizat ce poate lucra toate cele 3 articulatii -cot, genunchi și gleznă) și Umalo (o companie care produce jucării inteligente pentru copii ce utilizează tehnologia alternativă, pentru o generație viitoare sănătoasă).

Premiul publicului, de 2500 euro a fost câștigat de Brandoteca, o platformă menită să celebreze brandurile romanești, oferindu-le ocazia să-și facă povestea cunoscută și să-și promoveze produsele și serviciile la nivel local sau național.

Prezentările echipelor Future Makers au avut loc în cadrul celei mai mari conferințe internaționale despre viitor: Future Summit, aflată la a 5-a ediție la care sunt invitați speakeri internaționali și români care au acoperit teme  precum educație, AI, mediu, fake news, sport și multe alte subiecte de viitor. ”Avem nevoie în România să ne conectăm și business-urile și planurile de carieră și ideile tinerilor de trendurile globale și tendințele de viitor și în Future Summit am creat spații de conversație despre cum vor arăta următorii 10 ani și care sunt deciziile pe care business-urile și societățile trebuie să le ia în prezent”, Ciprian Stănescu, co-fondator Social Innovation Solutions.

Deși pandemia a redus activitățile offline în cele 28 de orașe Future Makers, echipa Social Innovation Solutions a reușit să ofere pentru mai mult de 1500 de participanți ateliere de antreprenoriat online. Dintre cele 50 de echipe care au fost în perioada de incubare de 5 luni, în care au primit susținere prin cursuri, mentorat, acces la resurse și, mai ales, apartenența la comunitatea Future Makers, cele mai bune 7 echipe au primit ieri premii de 20.000 de euro și acces la o rețea globală.