Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

SmallBusiness |
|

Antreprenoriat sau/în corporație?

Pe 4 martie a avut loc prima ediție din cea de-a patra serie de conferințe Successful Me. Încurajând în continuare inițiativa și urmarea pasiunilor, cea de-a patra serie de conferințe aduce în fața participanților noi modele de succes, fiecare dintre speakeri împărtășind cu publicul trei lecții de business învățate pe parcursul experienței sale.
1 DSC_7393

Primii speakeri ai serii au fost Vlad Tomei şi Mihai Gheorghe, inițiatorii „În Faţa Blocului”, volum ce conţine 55 dintre jocurile copilăriei generaţiei cu cheia la gât. La Successful Me, ei au povestit cum au început acest proiect, subliniind încă de la început că “businessul se învață mergând.” După ce primul tiraj a fost de 1000 de exemplare, și-au dat seama că ar fi indicat să lucreze cu un retailer online și, neștiind cum să îi abordeze, s-au gândit să îi trimită o scrisoare de mână CEO-ului eMag. “I-am scris că noi suntem doi băieți care facem un proiect, uite ce am făcut noi până acum și ni s-ar părea interesant să colaborăm. Și asta a fost așa, o chestie făcută într-o zi printre multe altele. Și culmea, după câteva zile CEO-ul ne-a răspuns,” povestesc ei, iar la scurt timp după parteneriatul s-a concretizat. Lecția învățată de cei doi din această experiență a fost că “uneori soluțiile sunt mai simple decât ți-ai imagina.”

Citiți mai mult despre intervenția lui Vlad Tomei şi Mihai Gheorghe de la Successful Me

Andrei Manea, fondatorul Cloud Hero, un business cu clienți din rândul companiilor din “30 sub 30”, precum MavenHut sau Trilulilu, le-a vorbit participanților Successful Me despre primii săi pași în business. Primul său sfat a fost că dacă cineva își dorește să fondeze un business, cel mai important este să înceapă de undeva. A povestit în continuare că începutul său nu a fost deloc ușor și că a greșit atunci când nu a cerut sfaturi de business. “Lumea îți poate fura o idee, însă nu și viziunea”, a explicat el. A povestit în continuare cum a învățat că este bine să fii pregătit pentru orice schimbare, în orice moment, și că este util să privești mai departe de propriile task-uri, pentru a contribui la dezvoltarea organizației în care lucrezi.

Citiți mai mult despre intervenția lui Andrei Manea de la Successful Me

Adrian Cioroianu, Business Development Managerul Intel Corporation, a ales să vorbească la Successful Me din perspectiva intraprenorului, care pe lângă jobul din compania multinaționala, a fondat și propria companie de training, ACKnowledge. Cu o poveste despre trecut, una despre prezent și una despre viitor, Adrian a ilustrat lecțiile învățate în ultimii ani de business. Prin povestea despre trecut, a arătat că este bine să fii înconjurat de oameni care te provoacă să îți depășești limitele. În a doua poveste, cea despre prezent, a povestit cum orgoliul și lipsa de modestie sunt întotdeauna elementele care îl împing spre o nouă etapă profesională. Când a început să facă training colabora cu o companie importantă din domeniu, până în momentul în care s-a gândit că nu este plătit suficient. Acesta a fost momentul în care și-a fondat propria companie. Cea de-a treia poveste a sa a fost orientată către viitor. “Viitorul pentru mine a început anul acesta. Am angajat prima persoană în firma mea și pentru mine acesta este un pas important”, explică Adrian. Planurile de viitor includ creșterea numărului de angajați și transformarea ACKnowledge în focusul său principal.

Conferințele Successful Me 4 sunt organizate cu sprijinul Orange România.

VEZI CE AU SPUS SPEAKERII LA A DOUA CONFERINȚĂ DIN CADRUL SUCCESSFUL ME 4

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii