FacebookTwitterLinkedIn

Am urmat studii economice și un Master în Finanțe și Control de Gestiune. Înainte să devin antreprenor am lucrat câțiva ani într-o bancă multinațională. Din 2015, m-am alăturat proiectului început de soțul meu, busi-ness-ul cu jucării educative, și am dezvoltat partea de puericultură, prin promovarea brandului Spectra în România. Dar, poate cea mai provocatoare parte, sunt mamă a doi băieți, Mark și Andy.

Este foarte interesant cum inițial te gândești că poate nu o să se schimbe prea multe. Iar apoi, totul se schimbă. Interesele, valorile, prioritățile, felul în care îți petreci timpul, locurile în care mergi în vacanță și chiar anduranța la oboseală. Familia este întotdeauna pe primul loc, însă aș spune și că sunt norocoasă că activăm într-un domeniu unde putem îmbina ușor viața de familie cu munca.

Odată cu maternitatea am devenit mai calmă, mai înțelegătoare, am învățat să nu mă mai grăbesc, să am mai multă răbdare. Rolul de mamă a venit cu multă creativitate, iar asta m-a ajutat în tot ceea ce fac ca antreprenor.

Brandul Spectra l-am importat după ce l-am născut pe Mark și a fost un brand descoperit dintr-o nevoie a mea personală. Iar acum susține zona de puericultură. Practic, simplificând, pe mine nașterea primului copil m-a adus în antreprenoriat.

EduClass a fost înființată în 2010. Lucian Leibovici, soțul meu, a participat la un târg de soluții didactice de la Basel (Elveția) și acolo a văzut diferite jucării educative, un concept care în România nu exista la momentul respectiv. Astfel, până la finalul anului 2010 a început să importe astfel de jucării și a pus bazele site-ului www.educlass.ro. Propunem jucării educative și încercăm să convingem părinții că nimic nu se compară cu timpul petrecut la joacă de un părinte alături de copilul lui. Joaca cu copilul asigură baza pentru o dezvoltare armonioasă a relației.

Avem o mulțime de jocuri care nu doar că îi țin pe cei mici conectați, dar și pe părinți îi provoacă și le trezesc amintiri sau nostalgii. Gama este foarte variată la jocuri, de la cele clasice din lemn, până la jocuri moderne cu roboței care trebuie programați pentru a merge din punctul A în punctul B (coding).

Antreprenoriatul a venit odată cu maternitatea pentru mine și e ca un al treilea copil, care a crescut odată cu copiii mei. Cred că din multe puncte de vedere antreprenoriatul și parentingul au multe în comun.  La fel ca în parenting, în antreprenoriat provocarea cea mai mare este să menții echilibrul. Să nu forțezi creșterea, să observi semnele care pot indica o problemă, să tratezi cu mănuși orice situație, să privești în ansamblu, să fii empatic, să fii ferm, să fii creativ, să privești din perspective noi.