FacebookTwitterLinkedIn

Am studiat să devin profesor, credeam că voi lucra în turism, dar am lucrat 10 ani în banking și, după cel de-al doilea concediu de maternitate, susținută de soțul meu, am deschis un mic laborator de cofetărie. Fiecare etapă m-a crescut pentru următoarea.

Odată cu maternitatea, am simțit nevoia de altceva. Aveam în minte acest proiect, dar eram conștientă de efortul financiar pe care îl presupunea și mă speria asumarea unui credit atât de mare. Dar, cu puțin noroc, în mai 2018 s-a pornit cuptorul la Lulu`s Cake.

Odată cu maternitatea, am învățat să prioritizez, să fiu mai rapidă, să lucrez pe mai multe planuri, să negociez, să cer ajutorul, am pus ceva frumos pe picioare și, zic eu, că le dau un exemplu bun fetelor noastre. Cariera continuă și după maternitate. Ai nevoie doar de mai multă organizare și puțin ajutor.

Însă Lulu`s Cake este un proiect de suflet. Este ca al treilea copil pentru noi și solicită multă atenție. Dar văd că pe măsură ce crește, lucrurile se mai relaxează. Și acest lucru mă bucură și îmi confirmă că suntem pe calea cea bună. Noi facem prăjiturile bunicii artizanal, exact așa cum se făceau ele pe vremuri: din ingrediente puține, simple și bune, mereu cam aceleași, dar în fiecare rețetă cu un cu totul alt gust. Nu folosim „soluții“ miraculoase care scurtează timpul de preparare. Sunt parte din identitatea noastră ca popor și trebuie păstrate și transmise mai departe. Chiar dacă acum nu mai sunt la modă, adulții se bucură să le regăsească, copiii acum le descoperă, iar străinii sunt bucuroși să le afle povestea.

Știu că e moda mouss-urilor și a prăjiturilor împrumutate, dar ziua mea de naștere e incompletă fără tortul de ciocolată al mamei, Crăciunul e aromat doar de Albă ca zăpada, iar toamna mea miroase a plăcintă cu mere. Și cred că pentru mulți dintre noi, este la fel.

Antreprenoriatul te crește și te scoate din zona de confort. Am învățat o mulțime de lucruri pe toate planurile. Provocările sunt zilnice, dar este și foarte frumos.