FacebookTwitterLinkedIn

Conferinţa organizată de GRASP (Global Romanian Society of Young Professionals) a reunit afaceri creative care au prins contur în diferinte colţuri ale lumii. Acestea au fost prezentate antreprenorilor de succes şi autorităţilor române. Scopul acestei conferinţe a fost de creştere a competitivităţii României la nivel antreprenorial. Excelenţa Sa Domnul Ambasador al României la Paris, Bogdan Mazuru, a vorbit despre oportunităţile tinerilor români antreprenori în Franţa şi despre dorinţa de a crea relaţii bilaterale între tinerii de afaceri din cele două ţări. Peste 100 de tineri şi-au prezentat afacerile din domenii diverse.

„Conferinţa  „Antreprenori fără frontiere” a fost o experienţă interesantă şi utilă, deoarece am văzut că există antreprenori cu mintea deschisă, care vor să ajute cât mai mulţi tineri aflaţi la început. A fost o oportunitate să le vorbesc celorlalţi despre ideea mea concretizată în Garajul de PR, şi totodată să pot construi relaţii de colaborare cu restul tinerilor antreprenori prezenţi la Paris. Am primit multe sfaturi utile şi m-am bucurat să aflu că autorităţile române ne sprijină, acum mai mult ca niciodată să ne dezvoltăm. Este o oportunitate că noi, tinerii români antreprenori putem colabora cu oameni de succes din străinătate şi astfel  putem creşte, puteam crea locuri de muncă şi putem ajuta la îmbunătăţirea economiei României. Am întâlnit mulţi tineri români, care au reuşit să construiască afaceri frumoase în străinătate, cu care am început deja colaborări ”.

 Pe lângă networking, în cadrul conferinţei au fost prezentate modalităţi prin care tinerii pot obţine finanţare şi care sunt perspectivele pe pieţele internationale. 

„ Antreprenoriat fără frontiere „ face parte din cadrul proiectului ”România 2020” , o conferință anuală GRASP, prin care sunt identificate probleme pertinente într-un sector specific din România și reuneşte tineri profesioniști, experți și studenți cu arii diverse de expertiză, pentru a găsi soluții. „ Antreprenoriat fără frontiere „   este o temă care ne preocupă cu atât mai mult cu cât exisă o discrepanţă semnificativă între atitudinea pozitivă faţă de antreprenoriat a tinerilor români sub 30 de ani  (79% vs. 69% la nivel european) şi încrederea în capacitatea de a pune bazele propriei afaceri (34% vs. 38% media europeană) după cum arată raportul realizat pe anul 2013 de compania de cercetare GfK şi Centrul pentru antreprenoriat al Universităţii Ludwig Maximilian din Munchen.