Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Antonia Ceposu

Antonia_Ceposu.jpg
Avere: 8 milioane de euro Vârsta: 43 de ani Reşedinţă: Braşov Domenii: Comerţ şi producţie oţel, imobiliar

A negociat dobânzile la credite, a redus costurile cât a putut de mult şi a renunţat la mai mult de o treime din muncitori! Pe toate acestea a trebuit să le facă Antonia Ceposu pentru a se asigura că firmele sale vor supravieţui şi în 2010. „Ultimii doi ani au fost foarte dificili“, spune ea dezamăgită. Deşi avea speranţe ca această criză economică să se fi terminat, cifrele vorbesc de la sine.

Astfel, grupul Metabras nu a reuşit anul trecut să obţină profit, iar cifra de afaceri a scăzut de aproape trei ori, la 13,3 milioane de euro. De aceea consideră că aceste măsuri anticriză pe care le-a aplicat nu au fost suficiente. Antreprenoarea a căutat soluţii salvatoare tocmai în China, unde a discutat cu mai mulţi investitori. Femeia de afaceri a cumpărat un teren la un preţ foarte ridicat, pe vremea când piaţa imobiliară era pe culmile gloriei. Situat central, pe strada Matei Basarab, a costat-o 800 de euro pe metru pătrat în 2008, dar acum, dacă ar vrea să vândă, n-ar lua nici măcar jumătate.

Recunoaşte că s-a hotărât prea târziu să investească în acest domeniu. Nu a renunţat însă la teren, doar a schimbat planurile. Complexul rezidenţial pe care-l visa construit acolo a devenit pe rând, cel puţin pe hârtie, centru comercial, spital privat, iar apoi clinici private. Însă nu poate suporta de una singură toată investiţia. De aceea s-a dus în Asia pentru a găsi parteneri de afaceri. Chiar dacă nu are un răspuns concret, rămâne în continuare optimistă, aşa cum a învăţat din cărţile de autocunoaştere de care nu se desparte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii