Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Antena TV Group a primit 13 licenţe prin cablu de la CNA, pentru a emite după ce încetează emisia analogică

CNA a acordat 13 noi licenţe de televiziune prin cablu companiei Antena TV Group, pentru Bucureşti şi alte oraşe mari, pentru ca această societate să aibă o modalitate în plus de difuzare a semnalului în aceste localităţi, în contextul încetării emisiei analogice terestre TV în România pe 17 iunie, informează MEDIAFAX.
Antena_TV_Group.jpg

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, mai multe solicitări ale societăţii Antena TV Group de acordare a unor licenţe audiovizuale pentru difuzarea locală prin reţele de comunicaţii electronice (prin cablu, n.r.) pentru Antena 1 din Bucureşti, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Călăraşi, Deva, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Slobozia, Târgu-Mureş şi Sibiu.

Solicitarea vizează acordarea unor licenţe prin cablu doar pentru 13 din cele 37 de licenţe terestre pe care le deţine în prezent.

Decizia de acordare a celor 13 noi licenţe a fost aprobată cu unanimitatea voturilor.

Aceste licenţe de cablu au fost acordate în contextul în care, pe 17 iunie 2015, trebuie oprită transmisia analogică în România, conform Strategiei Naţionale aprobate de Guvernul României prin Hotărârea de Guvern 403/2013.

Antena TV Group operează licențele pentru televiziunile Antena 1, Euforia Lifestyle și ZU TV. Antena 3 este operată pe o societate distinctă: Antena 3 S.A.

Pe de altă parte, în documentele depuse de reprezentanții Antena TV Group la CNA este inserată precizarea că Antena 1 are un buget total de operare de 48,3 milioane de euro pe an, inclusiv cheltuieli de producţie şi marketing şi costuri salariale, iar venituri sunt estimate la 50 de milioane de euro. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii