FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit monitorizării CNA, după difuzarea unui fragment din interviul cu procurorul militar generalul (r) Ion Panaitescu, Mihai Gâdea a spus că „au fost și mărturii publice legate de faptul că au existat bătăi pe vremea când era procuror, și le-au asumat cei care au făcut aceste destăinuiri, iar doamna Macovei, probabil, căci este cel mai grav, are de răspuns la ce-a făcut după 1989 în momentul în care ia arhiva SIPA și cere dosare politice la comandă spunându-i celui care se ocupa de PNA, magistratului militar, generalul Panaitescu.

Mugur Ciuvică a spus la rândul său că „informațiile astea din ultimul calup, din ultimul minut, sigur că sunt greu de probat. Eu le acord o anumită credibilitate pentru că, pe de altă parte, nu cred că domnul Panaitescu ar inventa pe tema asta, nici nu văd ce interes ar avea în mod special… pe de altă parte, repet ce spuneam, e un om care știe ce înseamnă o vorbă spusă în public…”

Amenda a fost votată pentru încălcarea prevederilor art. 40 alin. (1), (3), (4) din din Codul de reglementare a conținutului audiovizual care apără dreptul la propria imagine al persoanelor, pentru că au fost aduse acuzaţii privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale fără a fi susţinute cu dovezi, iar persoana acuzată nu a fost contactată şi invitată să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere.