Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

News |
|

ANSVSA a respins 20 de tone de mațe de porc care conțineau antibiotic de trei ori peste limita admisă

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a reținut în Portul Constanța 20 de tone de intestine de porc sărate, provenite din China, care conțineau antibiotic de trei ori peste limita admisă.
Working,Women,Filling,Pork,Guts,With,Meat,,With,The,Help

„Este vorba de 60 de tone de mațe care au ajuns în Constanța, 40 de tone aveau un conținut de antibiotic în limitele permise, iar 20 de tone înregistrau o depășire de trei ori peste limită. Aceste 20 de tone de mațe puteau ajunge în mii de tone de cârnați pe masa a milioane de români”, a punctat Mihai Ponea, vicepreședintele ANSVSA.

Potrivit acestuia, proveniența porcilor tratați cu antibiotic, respectiv cu chloramfenicol, este Spania, acolo fiind sacrificați porcii, iar ulterior mațele au fost trimise în China pentru curățare și sărare. „Acestea au fost puse în butoaie și au ajuns în România pentru comercializare în perioada Crăciunului în toate supermarketurile”, a transmis vicepreședintele ANSVSA.

Toată cantitatea de mațe a fost reținută în PIF Constanța, aceasta urmând să fie distrusă sau returnată furnizorului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii