Cautare
, Contributor

Energie |
|

ANRE: Aproximativ un milion de consumatori casnici de energie și-au schimbat contractul în acest an

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, piața de electricitate din România s-a liberalizat total. Astfel, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2021, 926.000 de clienți casnici au semnat contracte de furnizare a energiei electrice în regim concurențial, iar numărul acestora a ajuns în prezent la circa un milion.
energie electrica bec

Aproximativ un milion de consumatori casnici de electricitate și-au schimbat contractul de la începutul anului și până acum, transmite Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE). De asemenea, toți marii furnizori din piață au primit amenzi pentru nereguli de la 1 ianuarie 2021, odată cu începutul procesului de liberalizare a pieței de energie electrică.

„Din numărul total al clienților casnici, de aproximativ 8,9 milioane, la data de 1 ianuarie 2021, 5.902.323 se aflau în piața reglementată de energie electrică. În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2021, 926.000 de clienți casnici au semnat contracte de furnizare a energiei electrice în regim concurențial, iar numărul acestora a ajuns în prezent la circa un milion”, au arătat reprezentanții ANRE.

ANRE nu a putut preciza câți dintre acești consumatori au schimbat și furnizorul și câți au rămas la același, schimbând doar contractul.

„Nu avem prerogative legislative pentru a cere aceste informații de la furnizori”, au precizat responsabilii autorității de reglementare.

Pe de altă parte, ANRE a desfășurat acțiuni de control la marii furnizori de energie electrică în contextul derulării, începând cu 1 ianuarie 2021, a procesului de liberalizare a pieței de energie electrică. În urma acestor controale, toți marii furnizori au fost amendați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii