Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

ANRE anunță că preţul gazelor naturale va fi foarte mare în această iarnă

Preţul gazelor naturale va fi foarte mare în această iarnă în România, a anunţat Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), informează Radio România Actualități.
gaze naturale

Motivul ar fi conducta Nord Stream 2, care leagă în mod direct Rusia de Germania, ocolind Ucraina. Pentru a forţa darea în folosinţă a acestui gazoduct care mai aşteaptă câteva avize, Rusia a scăzut alimentarea Europei cu gaze naturale, fapt care a condus la creşterea preţului pe burse.

Statul român a decis că îi va sprijini pe cei care au nevoie pentru plata facturilor la energie şi gaze naturale de la 1 noiembrie.

Creşterea tarifelor la energie şi gaze reprezintă un cumul de factori, consideră premierul Florin Cîţu, explicând că liberalizarea pieţei s-a făcut prea târziu şi într-un moment în care preţurile se majorau în toată Europa, notează Radio România Actualități.
Florin Cîțu: „Compensarea merge înainte, 1 noiembrie – 31 mai, nu mai e niciun fel de discuţie; românii pot fi foarte liniştiţi. E o situaţie excepţională în toată Europa, dar vreau să se asigure că nu vor fi lăsaţi de izbelişte în această iarnă, că avem aceste soluţii pentru ei şi aici vorbesc de consumatorul casnic şi noncasnic”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii