Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

ANRE a amendat companiile E.ON Energie și Engie România 

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat luni că a amendat E.ON Energie României cu 310.000 lei și Engie România cu 90.000 lei. Care sunt motivele?  
Amenda

Cele două companii sunt amendate pentru că au întârziat transmiterea răspunsurilor la sesizările clienților finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale. 

Prin acțiunile de control desfășurate, ANRE a verificat, prin metoda eșantionării, respectarea prevederilor Standardului de performanță pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la îndeplinirea de către furnizori a obligației de a răspunde, în termen de 15 zile, la sesizările clienților finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale. În urma finalizării acțiunilor de control, s-au constatat întârzieri în transmiterea răspunsurilor la sesizările clienților finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 400.000 lei, după cum urmează: E.ON Energie România (cotă de piață 41,33%) – 310.000 lei; Engie România (cotă de piață 47%) – 90.000 lei”, a anunțat autoritatea.

De asemenea, furnizorii le vor plăti penalități clienților finali care nu au primit răspunsuri în termenul legal. 

De altfel, în conformitate cu prevederile Standardului de performanță pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările și completările ulterioare, furnizorii de gaze naturale au obligația de a plăti în mod automat clienților finali penalitățile datorate pentru nerespectarea termenelor și pentru zilele suplimentare de întârziere”, mai arată ANRE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii