Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Telecom |
|

ANPC a dispus un ordin prin care obligă Vodafone să înceteze scumpirea abonamentelor

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a dispus, printr-un Ordin al Președintelui, Marius Pîrvu, ca, de la data de 2 mai 2019, operatorul de telefonie mobilă Vodafone să înceteze scumpirea abonamentelor clienților săi.
Vodafone.jpg

Deși ANPC nu a dezvăluit numele operatorului, avocatul Gheorghe Piperea a precizat pe rețelele de socializare că este vorba despre Vodafone.

Măsura vine după ce zilele trecute comisarii ANPC au amendat același operator cu 70.000 de lei.

La sfârșitul lunii aprilie, ANPC a realizat un control, autosesizându-se în ceea ce privește mesajele pe care acesta a început să le trimită abonațiilor săi, prin care îi informează de creșterea costurilor abonamentelor, ulterior demarării controlului înregistrându-se și reclamații pe această speță.

“În urma controalelor efectuate de ANPC, s-a constatat că operatorul economic respectiv utilizează o practică comercială incorectă, contrară diligenței profesionale, deoarece a ales să transfere anumite costuri – apărute ca urmare a unor modificări legislative -, în sarcina consumatorilor, folosind o poziție de forță dominantă și psihologică”, conform anunțului ANPC.

Majorarea prețului serviciilor ar putea avea un impact asupra unui număr de peste 2,3 milioane de consumatori.

“ANPC a considerat necesară dispunerea încetării practicii comerciale incorecte, chiar dacă aceasta nu a fost încă utilizată, însă acest lucru este iminent, ca măsură adițională amenzii aplicate. Trebuie menționat că operatorul economic poate contesta măsurile luate de către ANPC în justiție dar, până la soluționarea definitivă în instanță, prevederile Ordinului sunt executorii”, conform anunțului ANPC.

Conform lui Gheorghe Piperea, vor fi demarate controale și la ceilalți operatori de telefonie mobilă care au anunțat scumpiri ale serviciilor oferite – RCS&RDS, Orange, Telekom și UPC.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii