FacebookTwitterLinkedIn

În România există peste 5.000 de companii de software active. Mai mult, la noi în țară lucrează, în prezent, aproximativ 80.000 de specialiști IT, potrivit reprezentanților ANIS. Cifra de afaceri a membrilor Asociației reprezinta 40% din totalul industriei.

„Prin programele ANIS, încurajăm creșterea business-ului de produse software românești și promovarea acestor produse la nivel internațional. Asociația primește în mod constant cereri de oferte sau oportunități de proiecte atât din România cât și din alte țări, iar Romanian Software Index își propune să fie punctul principal de contact al industriei de software românești cu acești potențiali noi clienți.”, menționează Teodor Blidăruș, Vicepreședinte ANIS.

Asociația a fost înființată în 1998 și numără în prezent peste 100 de membri, care includ companii cu capital românesc sau străin, mici sau multinaționale, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național. Pentru a apărea în acest index companiile membre ANIS au achitat o taxă de 100 de euro, iar cele non-membre o taxa de 150 euro.