FacebookTwitterLinkedIn

Animawings are la dispoziție două avioane de tip Airbus A320-200, cu câte 180 de locuri. Acestea vor asigura zborurile charter operate de către o parte dintre turoperatorii din România către destinații de vacanță din Grecia, Turcia, Spania, Egipt și Tunisia.

“Ideea de a crea această companie s-a născut în urmă cu mai bine de un an și a pornit de la nevoia reală de aeronave care să deservească turoperatorii ce organizează zboruri charter în România. Piața autohtonă a charterelor este în creștere, în timp ce numărul avioanelor disponibile pentru chartere în România nu reușește să acopere necesarul”, a declarat Tudor Constantinescu, director comercial Animawings.

Echipa Animawings este formată din specialiști din domeniul transportului aerian, având experiență în aviația română și străină. Antonio Stoian este CEO-ul companiei, Tudor Constantinescu este CCO, Dan Andrei este DOZ iar Florin Bujoica este Directorul de Calitate.

“Astăzi bifăm primul pas, lansarea oficială a companiei, avem depuse deja la unitatea aeronautică toate manualele și așteptăm ca certificatul de operator să fie emis pe data de 15 Martie 2020, în caz de întârzieri vom avea susținerea acționarului Orange2Fly. Ținta pentru primul zbor este 1 mai, când începe sezonul de vară. Din perspectiva cifrelor, am previzionat pentru anul 2020 un număr de 4.000 de ore de zbor, și pe următorii patru ani, dorim să dublăm numărul de zboruri. Ca număr de pasageri, în 2020 așteptăm 300.000 de pasageri, 2024 trebuie să fie anul în care atingem numărul de 1 milion de pasageri. Iar ca număr de aeronave începem cu două aeronave, și ne așteptăm ca în anul 2024 să ne aducă o operare bazată pe cinci aeronave”,  a declarat Tudor Constantinescu, director Animawings.

“Încă din primul moment, noua companie aeriană s-a bucurat de succes, oferta noastră fiind îmbrățișată de piață, astfel că întreaga capacitate a fost contractată de către turoperatori de prestigiu ce activează în România, printre care se numără TUI TravelCenter, Dertour, Prestige Tour, Christian Tour. Solicitări au venit și de la alți turoperatori, dar flota pe care o avem în acest moment nu ne permite să onorăm toate cererile. Sperăm ca în viitor, când vom dispune de o flotă mai mare, să deservim toți turoperatorii din piață interesaţi de organizarea de zboruri charter”, a precizat Antonio Stoian, CEO Animawings.

Memento Group reunește firme cu activități ȋn domeniul turismului –  turoperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică și broker de asigurări.

Orange2Fly este o companie aeriană elenă, înființată în iunie 2016, având sediul în Atena, Grecia. Operatorul aerian desfășoară operațiuni ACMI (avioane, echipaj, întreținere, asigurări) și operaţiuni specifice charterelor, în Europa de Sud-Est, Europa de Est și Africa de Nord.