FacebookTwitterLinkedIn

Syrah-ul sau Shiraz-ul, aşa cum i se mai spune, este un soi recent introdus în România şi plantat în ultimii 6-7 ani şi de câţiva producători în Dealu Mare.

Stilul de vinificaţie este o combinaţie între lumea veche, Valea Rhone-ului şi lumea nouă, Barossa Valley, cu influenţă masivă a terroirului. Vinul înglobează note vegetale, condimente, completate cu arome de fructe negre de pădure şi ciocolată, cu structură tanică consistentă. Taninii fini şi notele vanilice de la învechirea în barrique-uri din stejar românesc se regăsesc cu graţie în structura corpolentă a vinului.

“Am fost profund impresionată de potenţialul calitativ al acestui soi încă de la început. Am învăţat că rezultatele bune vin în timp, în schimbul unei munci constante şi atente. Cred cu tărie în soiurile care aduc individualitate, care poartă cu ele mai departe amprenta locului, mărind paleta de gusturi şi arome din care consumatorul poate alege, aşa cum este acest Syrah.”, a declarat Aurelia Vişinescu.

Realizat 100% din soiul de struguri Syrah, 5 clone, din care 4 franţuzeşti şi o selecţie din California,  primul vin SYRAH din colecţia ANIMA a fost învechit timp de 14 luni în butoaie noi de stejar românesc, de 225 lt şi 300 lt.

Produs într-un număr de 14.204 sticle, Anima SYRAH este comercializat într-un număr restrâns de restaurante şi magazine specializate.

Domeniile Săhăteni au fost înfiinţate în anul 2003 de către Aurelia Vişinescu şi Steve Cacenco, iar astăzi reunesc 76 de hectare de plantaţii proprii în podgoria Dealul Mare şi o cramă ultramodernă de procesare, îmbuteliere şi maturare.