FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit noilor reguli stabilite de către Guvernul de la Londra, barurile, restaurantele şi saloanele de coafură vor trebui să păstreze un registru cu numele clienţilor timp de 21 de zile pentru a ajuta autorităţile sanitare în procedurile de testare şi urmărire a contacţilor, care au drept obiectiv identificarea şi menţinerea sub control a infecţiilor cu COVID-19 şi oprirea unui al doilea val de infecţii, transmite Reuters citată de Agerpres.

De asemenea, nu vor fi permise spectacolele live, inclusiv teatru, comedie şi muzică, a precizat Guvernul.
Premierul britanic, Boris Johnson, a anunţat marţi că barurile, restaurantele şi hotelurile din Anglia vor putea să se redeschidă din 4 iulie, relaxând restricţiile care au dus la închiderea economiei.

Totodată, Johnson a anunţat reducerea distanţei sociale de la doi la un metru, o modificare care va permite redeschiderea mai multor baruri şi restaurante.
Asociaţia Pub-urilor din Marea Britanie (BBPA) a apreciat că 75% din localurile din Anglia, aproximativ 28.000, vor putea să se redeschidă. Dacă ar fi fost păstrată vechea distanţă socială de doi metri, doar o treime dintre acestea, aproximativ 12.500, ar fi putut să se redeschidă.