FacebookTwitterLinkedIn

Programul de masterat este primul de acest tip la nivel internațional și este găzduit de Centrul LSE pentru Femei, Pace și Siguranță, lansat anul trecut de Jolie și William Hague, fostul secretar britanic de externe, care se va alătura, printre alți profesori vizitatori, acestei inițiative.

Centrul își propune să promoveze egalitatea de gen și să sporească participarea economică, socială și politică a femeilor. De aceea, programul de masterat, care se întinde pe parcursul unui an academic, va include cursuri precum „Femei”, „Pace și Siguranță”, „Gen și Militarizare”, „Gen și Drepturile Omului”.

„Sunt foarte entuziasmată de dezvoltarea acestui program de masterat. Sper ca alte instituții academice să urmeze acest exemplu, deoarece este vital să extindem discuțiile despre drepturile femeilor și crimele care le afectează în mod disproporționat, precum violența sexuală în zonele de conflict”, spune actrița. „Aştept cu nerăbdare să predau şi să învăţ de la studenţi, precum şi să împărtăşesc experienţele proprii din munca mea alături de guverne şi de Naţiunile Unite”.