FacebookTwitterLinkedIn

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a refuzat invitația președintelui american Donald Trump de a participa în persoană la summitul G7 din SUA, relatează Agerpres.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului federal german, a declarat “Cancelarul federal îi mulţumeşte preşedintelui Trump pentru invitaţia lui la summitul G7 de la sfârşitul lui iunie la Washington. La ora actuală, luând în considerare întreaga situaţie pandemică, Angela Merkel nu poate accepta o participare personală, o deplasare la Washington”, potrivit Politico.

Statele invitate la summitul G7 din SUA sunt Japonia, Italia, Germania, Franța, Regatul Unit și Canada. Germania este primul stat care a refuzat invitația.

Summitul G7 trebuia să aibă loc pe 10 iunie, dar a fost anulat de SUA în martie din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru a preveni răspândirea noului virus, SUA declarase inițial că G7 va fi desfășurat online. Însă în cursul acestei săptămânii, președintele Donald Trump a anuțat că dorește organizarea summitului la sfârșitul lunii iunie.