Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Angela Merkel oferă sprijin 40 miliarde de euro pentru salvarea freelancerilor și întreprinderilor mici

Guvernul federal german planifică un program masiv de salvare pentru freelanceri individuali și companii mici cu până la 10 angajați în Germania, care au fost afectate de criza coronavirusului, a informat DER SPIEGEL.  
52812198_303

Guvernul vrea să ofere un total de 40 de miliarde de euro. Zece miliarde ar fi acordate sub formă de subvenții directe pentru operațiuni bolnave de o singură persoană și întreprinderi mici. Restul de 30 de miliarde vor fi acordate sub formă de împrumuturi. Suma și componența ajutorului s-ar putea schimba în cursul zilei.

Ministrul german al Finanțelor, Olaf Scholz, vrea să organizeze un fond guvernamental special, pe care lucrătorii independenți îl pot utiliza pentru împrumuturi. În prezent, planurile pentru „fondul de solidaritate” sunt elaborate de experți ai ministerelor de finanțe și economie.

Deoarece fondul este oferit guvernului federal, acesta poate oferi împrumuturi  întreprinderilor  cu rate și dobânzi scăzute și, de asemenea. De asemenea, programul ar marca punctul în care Germania se îndepărtează de politica sa privind bugetele federale anuale echilibrate. După ani de excedente bugetare, guvernul german nu mai poate împrumuta din bugetul federal, deci ar fi necesar un buget suplimentar special. Scopul programului este de a distribui bani rapid și cu cât mai puține birocrații. Guvernul vrea să acorde 10 miliarde de euro în subvenții directe și 30 de miliarde în plus sub formă de împrumuturi.

De asemenea, guvernul intenționează să verifice ulterior dacă beneficiarii au nevoie efectiv de ajutor. În cazul subvențiilor directe, acești bani ar putea fi transformați într-un împrumut dacă se consideră că freelancerul sau compania nu au avut nevoie de ajutor.

Cabinetul special pentru criza provocată de răspândirea coronavirusului a cancelarului Angela Merkel va decide în perioada următoare ce alte măsuri va lua pentru a salva întreprinderile mici și mjlocii. Acestea sunt necesare deoarece în Germania există peste 5 milioane de freelanceri și întreprinderi mici și mijlocii. Mulți și-au pierdut toată munca în ultimele săptămâni din cauza coronavirusului, iar cei mai afectați sunt cei care lucrează în domeniul performanței și al artei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii